Sprout Space - modulopbyggede klasseværelser med tekstilbaseret ventilation

21-12-2016

KE Fibertec i USA har leveret tekstilbaseret ventilation til Sprout Space, der er modulopbyggede klasseværelser. Designet har allerede vundet adskillige arkitekturpriser og Sprout Space projektet har været omtalt i flere magasiner i USA. 

KE Fibertecs tekstilkanaler blev valgt af arkitekterne Perkins + Will til at sørge for frisk luft i klasseværelserne. Arkitektfirmaet havde en række særlige krav til luftfordelingen og det blev tekstilkanaler bl.a. på baggrund af deres fleksibilitet og tilpasningsmuligheder.

Jævn og støjsvag luftfordeling
Arkitekterne lagde også vægt på en jævn luftfordeling og at tekstilkanal-løsningen er støjsvag. Begge dele er særdeles vigtige i specielt undervisningssektoren, for at man kan sikre gode undervisningsmiljøer, hvor de studerende kan koncentrere sig.





De fleste materialer i projektet skulle have flere funktioner. Det gjaldt også tekstilkanalerne, som arkitekt og projektleder Allen Post også er inde på i magasinet Smithsonian, hvor han bliver interviewet af Megan Gambino.

"Allen Post fortæller mig, at han har været i klasseværelser hvor de studerende har bemærket at tekstilkanalerne er blevet fyldt med luft. "Det skaber nysgerrighed" siger han. De ved at ventilationsanlægget er tændt, der bliver brugt energi og frisk luft kommer ind i lokalet. Dermed bliver de bevidste om den luft som de indånder"

Sprout Space prototypen bliver i øjeblikket udstillet på National Building Museum i Washington D.C. og stedet bliver hver dag besøgt af studerende, der er kommet for at se en ny form for undervisningslokale. 




Design information:

Total luftmængde: 2.380 kubikmeter i timen 
Designtryktab: 75 Pa

Der blev leveret 2 styk Ø305 mm 20 lbm meter pose per klasseværelse.

Luften bliver distribueret via et KE Inject Hybrid system der sørger for frisk luft igennem kanalen og ud igennem kanalens huller. 

Tekstilkanalerne er monteret på safetrack skinner, der giver installationen stabilitet og et pænt udseende.



Der er skrevet om Sprout Space i følgende magasiner:

The New York Time Dot Earth
Green Build and Design
Smithsonian Magazine
Architectural Record

Læs mere om Sprout Space projektet på sproutspace.com