KE Fibertec introduserer en annen Cradle to Cradle-godkjent materiallinje

23-05-2022

I KE Fibertec ønsker vi å ta ansvar for miljøet som et globalt selskap og vi har nå i 10 år jobbet målrettet og strategisk for å utvikle og forbedre våre produkter og prosesser, så vi belaster klimaet minst mulig og bidrar til å skape en forsyningskjede, som tar hensyn til miljøriktig og energieffektiv utvikling. Allerede i 2012 nådde vi den første viktige milepælen med en sertifisering etter bærekraftsstandarden Cradle to Cradle på reisen mot å levere materialer som kan inkluderes i den sirkulære økonomien.

Vi er derfor stolte over at en annen materiallinje, vårt MultiWeave-materiale, nettopp har blitt Cradle to Cradle-sertifisert. MultiWeave-materialet finnes i syv forskjellige C2C-farger, som alltid er dopfarget, dvs. at man farger sponene selv, som spunnes til garn i stedet for å farge det ferdige stoffet. Dette reduserer vannforbruket til nesten ingenting sammenlignet med en konvensjonell fargeprosess.

MultiWeave-materiallinjen er tilgjengelig i syv vakre "grønne farger":


I tillegg til det nye MultiWeave-materialet, fortsetter vi selvsagt å tilby et komplett utvalg i syv Cradle to Cradle-godkjente farger i GreenWeave-materialserien.

Med sertifiseringen i den nye Cradle to Cradle-standarden, versjon 3.1, scorer KE Fibertec gull i materialgjenvinning, i bruk av fornybar energi og i CSR (sosial rettferdighet) og bronse i materialhelse og avløpshåndtering.



Med den nylige utvidelsen av vårt Cradle to Cradle-sertifiserte materialprogram, kan vi nå legge til nok en viktig milepæl til målene vi har oppnådd de siste årene alene, inkludert sertifisering i henhold til FNs 17 verdensmål gjennom Bureau Veritas, dokumentasjonsmateriale for en bærekraftig bygningssertifisering i henhold til DGNB-standarden, 62 % lavere CO2-avtrykk med nytt emballasjekonsept og nye samarbeidsavtaler om resirkulering av restmaterialer. Men reisen slutter ikke her – vi skal fortsette vår optimalisering og utvikling mot å bli helt CO2-nøytrale innen 2030.