Tekstilbaseret ventilation fra KE Fibertec når olympiske højder.

Mens de olympiske atleter forbereder sig til deres livs konkurrence, har KE Fibertec AS i Vejen sørget for et effektivt tekstilbaseret ventilationssystem og dermed sikret, at indeklimaet er optimalt under konkurrencerne.

KE Fibertec er involveret i flere ventilationsprojekter til sportshaller i forbindelse med OL 2012. Et af dem er Mayesbrook Arena i Barking, England - en 5.000 m2 sportshal med plads til ca. 3.000 tilskuere. Under OL vil hallen danne rammen om konkurrencer såsom håndbold og atletik, og paralympiske deltagere i judo og kørestolsrugby vil også bruge hallen.

Bæredygtige og fremtidssikrede løsninger

Mayesbrook Arena blev officielt indviet af mesterroeren Sir Steve Redgrave, som var meget begejstret for byggeriet. - Indretningen er i verdensklasse, sagde han, og for ham er det meget vigtigt, at hallen vil blive brugt også efter de olympiske lege. Med dette henviste han til, at man stadig finder olympiske sportshaller rundt omkring i verden, som står ubenyttede hen.

Gå efter guldet

De olympiske Lege handler om at gøre sit allerbedste, og det gælder også for tekstilkanalerne fra KE Fibertec. Der er kun anvendt de bedste materialer af højeste kvalitet og efter de bedste specifikationer for at opfylde kravene.

DireJet Variodyse-systemet fordeler 58.840 m3 luft til både køling og opvarmning af hallen i en højde af 12 m. Der blev valgt 60 mm dyser for at sikre, at den opvarmede, lette luft ville kunne nå gulvniveauet. Bare to DireJet Vario-tekstilkanaler placeret i ensartet afstand er tilstrækkeligt til at ventilere det 100 m brede rum.

I eliteidrætshallen i tilknytning til den store hal blev der valgt et Inject Hybridsystem til at ventilere det 60 meter lange rum gennem en enkelt, lydløs tekstilkanal.

Adam Taylor, intern salgschef hos KE Fibertec UK, er yderst tilfreds med resultatet og samarbejdet med både rådgivere og entreprenører: - Dette projekt har været utroligt spændende og samtidig temmeligt forskelligt fra, hvad vi er vant til. Vi er stolte over at være en lille del af verdens største sportsbegivenhed, tilføjer han.


Olympiske installationer:  • Spisesale og butiksområde i den olympiske by (KE-Direjet materiale)

  • Vandsport-center. Tekstilkanaler under tilskuerpladserne for en laminar luftgennemstrømning

  • Vandpolo område (KE-Direjet materiale / Safetrack ophæng)

  • De Olympiske ODA træningspools i midlertidige telte med KE Inject tekstilkanaler på wire

  • Midlertidigt passagerområde i Heathrow lufthavn (KE-Direjet materiale / Safetrack ophæng)

  • IBC kontor og mediecenter. MultiWeave materiale. Farven på tekstilkanalerne var forskellige på hver etage - alle fem farver fra det olympiske logo er repræsenteret

  • Basildon Sporting Village. 50 meter træningspool (KE-Direjet materiale / Safetrack ophæng)

  • Mayesbrook Sporting Area. Englands største indendørs multiarena, hvor der bl.a. blev spillet håndbold (KE-Direjet materiale / Safetrack ophæng)

  • London Excel bordtennis arena. Tekstilkanaler med en diameter på 2.000 mm, der går hele vejen rundt om tilskuerpladserne for at minimere luftens bevægelighed under kampene

  • ­­­­­Midlertidige basketball banerSe flere billeder på Pinterest

Se case billeder

Træk eller "rul" for at vælge

Har du spørsmål, så hører vi gjerne fra deg

Kontakt